Ενα site για τις νευρολογικές παθήσεις, τις ψυχολογικές διαταραχές και την ανθρώπινη υγεία.

 

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε σχόλιο ή απορία.

 

Δρ. Ευάγγελος Τσούκας

Ιατρός Νεύρων

ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΕΥΡΩΝ

 

Με τον όρο Ιατρική Νεύρων εννοούμε τη συνολική προσέγγιση του νευρολογικού και ψυχολογικού συστήματος του ανθρώπου. Μετά από πολλές ιστορικές αμφισβητήσεις, σήμερα όλοι οι ειδικοί επιστήμονες παραδέχονται ότι ο εγκέφαλος είναι το κέντρο και το αίτιο όλης της συνειδητής και υποσυνείδητης συμπεριφοράς. Οι αισθήσεις και τα αισθήματα, η ψυχολογική διάθεση και η ψυχικές δυνάμεις καθώς και οι σκέψεις και οι προβληματισμοί εδράζονται το καθένα σε δικό του κέντρο, όλα μέσα στον εγκέφαλο.

Οι διάφορες παθήσεις που επηρρεάζουν άμεσα ή έμεσα τον εγκέφαλο οδηγούν σε συμπτώματα ανάλογα με τον τύπο της πάθησης. Αν για παράδειγμα βλαφθεί το κέντρο της κίνησης τότε προκαλούνται κινητικά προβλήματα ενώ αν διαταραχθεί το κέντρο των συναισθημάτων οδηγούμαστε σε ψυχολογικές διαταραχές.

Η Ιατρική των Νεύρων βλέπει συνολικά το νευρικό σύστημα σαν θεραπευτικό στόχο με κάθε σύγχρονη μέθοδο. Ασχολείται με όλα τα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα που ενοχλούν το άτομο στη καθημερινή του λειτουργία και δεν το αφήνουν να λειτουργήσει ελεύθερα σε αυτήν. Στην εξελιγμένη σημερινή εποχή της χρήσης των βλαστικών κυττάρων και άλλων αναζωογονητικών θεραπειών η συνολική θεώρηση της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που κάποτε ήταν αλυτα.